Voor de achtste keer waren wij uitgenodigd in Orval om het Label Ambassadeur d’Orval in ontvangst te nemen. Dit jaar niet zoals in 2014 “Cum Laude”, maar we zijn weer heel blij met de toekenning van deze prestigieuze titel. Als 25ste café in Nederland ( nu 33 ) en als 1ste café in Friesland ( nu 2 )Ieder jaar is het weer een feestelijke dag met veel Orvalbier, nog meer sterke verhalen en veel plezier met gelijkgestemde zielen. 

Wij nemen die dag ook altijd een flinke hoeveelheid Orval Trappistenkaas mee. Deze keer gaan wij dat gebruiken voor de kaasfondue, we gooien daar een mooie klots Orval bier bij en voilà: een heerlijk romige Orval Kaasfondue; lekker met boerenbrood, bleekselderij en natuurlijk een mooi glas Orval Trappistenbier. Gezondheid!
De Orvalkaas is een ambachtelijk product. De vervaardiging gebeurt onder toezicht van de monniken. In Belgïe behoort de Orvalkaas tot de categorie van de kazen die "Plateau" worden genoemd. De Orvalkaas stamt af van deze die in 1816 voor het eerst werd geproduceerd door de Trappisten van Franse Abdij "Port-du-Salut" in Entrammes, in het departement van La Mayenne, in Frankrijk.

en hier maken wij die lekkere kaasfondue van
hij staat al op de menukaart